Ποιοί είμαστε

Η Metricon Α.Ε., ιδρύθηκε το 2006,με εξειδίκευση στο πεδίο της υψηλής τεχνολογίας με έμφαση στο σχεδιασμό και στην παραγωγή ηλεκτρονικών μετρητικών συστημάτων καθώς και ασύρματων εφαρμογών.
Η εταιρεία μας έχει ως στόχο να μετατρέψει τις σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές σε καινοτόμες λύσεις για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

Η Metricon Α.Ε., δραστηριοποιείται σε διάφορους τεχνολογικούς κλάδους:

ΑΓΟΡΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Στην παγκόσμια αγορά καυσίμων, αναπτύσσοντας υψηλής ποιότητας και ακρίβειας μετρητικά συστήματα. Το διαπιστευμένο εργαστήριο της Metricon εξασφαλίζει τόσο για τον εταιρικό πελάτη όσο και για τον καταναλωτή αξιοπιστία κατά τη μεταφορά, παράδοση και πώληση καυσίμων….

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Στον σχεδιασμό και κατασκευή καινοτόμων ηλεκτρονικών συσκευών. Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Metricon δημιουργεί προϊόντα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών και των επιχειρήσεων.

ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΙΣΘΗΤΗΡΩΝ

Στην ανάπτυξη συστημάτων ασύρματων αισθητήρων για διάφορες εφαρμογές όπως ηλεκτρονική σφράγιση βυτίων, θερμοκάμερες. Το ερευνητικό τμήμα της Metricon σε συνεργασία με το τμήμα παραγωγής σχεδιάζουν και κατασκευάζουν αισθητήρες με δυνατότητα ασύρματης μεταφοράς δεδομένων ανάλογα μα τις ανάγκες της αγοράς.

Όλα τα προϊόντα της εταιρείας έχουν σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της Metricon στην Ελλάδα, με τη χρήση κορυφαίων τεχνολογικών καινοτομιών, κατοχυρωμένων με διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Ιστορία

2006: Η Metriconιδρύεται στην Πάτρα, ως ΕΠΕ από μία ομάδα έμπειρων επιστημόνων και τεχνικών, οι οποίοι αποτελούν τον πυρήνα της εταιρείας.

Το πρώτο προϊόν της Metricon ήταν ο Μετρητής Πετρελαίου – MPS, καινοτόμο και πλέον ανταγωνιστικό προϊόν στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.

2009: Η Metricon αναπτύσσει και κατασκευάζει το Υπέρυθρο Σύστημα Ανίχνευσης Θερμοκρασίας – Thermometricon, για την πρόληψη κοινώς μεταδιδομένων ασθενειών.

H Metricon προβλέποντας την εφαρμογή ολοκληρωμένων συστημάτων διαχείρισης στον κλάδο των καυσίμων (σύστημα εισροών – εκροών) σχεδιάζει το σύστημα ογκομετρήσεων δεξαμενών καυσίμων – MVS. Συνάπτει συνεργασίες με τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες στην Ελλάδα (ΕΚΟ, ΕΛ.ΠΕ, Shell, BP, Avin, Aegean)

2012: Η Metricon μετατρέπεται σε Α.Ε. και ο βασικός πυρήνας της εμπλουτίζεται με υψηλής κατάρτισης προσωπικό, διευρύνοντας τη δομή της εταιρείας.

ΣΗΜΕΡΑ: Η Metricon πιστή στο όραμα της συνεχίζει την ανάπτυξη καινοτόμων ηλεκτρονικών προϊόντων και υπηρεσιών.

 

Η δομή της εταιρείας σήμερα είναι:

Διοίκηση: Εμπορικό Τμήμα, Οικονομικό Τμήμα & Τμήμα Προμηθειών

Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης

Εργαστήριο Διακριβώσεων: Τμήμα Ογκομετρήσεων (Αναλυτές Δεδομένων & Τεχνικοί Ογκομετρήσεων), Τμήμα Μέτρησης Μάζας

Τμήμα Παραγωγής

Όραμα

Το όραμα της Metricon Α.Ε., είναι να επαναπροσδιορίσει την ακρίβεια και την ασφάλεια, με τη δημιουργία καινοτόμων ηλεκτρονικών οργάνων μέτρησης και ψηφιακά συστήματα. Ενσωματόνοντας τεχνολογία υψηλής ακριβείας, η Metricon παρέχει αξιόπιστες και οικονομικές λύσεων σε θέματα ενεργειακής απόδοσης και διάφορα ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο.